Spoedgevallen 0900-8602  |  Contact: 030 - 670 12 03

Behandelingen

Mondhygiëne

Bij onze praktijk zijn meerdere mondhygiënistes werkzaam. Indien nodig en gewenst wordt u verwezen naar de mondhygiënist waarna zij zich zal kunnen gaan richten op het verbeteren van uw tandvleesconditie. Hierbij wordt ook het voorkomen van gaatjes niet uit het oog verloren. Doordat de mondhygiënist nauw samenwerkt met uw tandarts kan een optimaal resultaat worden verkregen.

Sinds 4 jaar maken we naast de traditionele behandeling ook gebruik van de Airflow, een apparaat waarmee de tandplaque/biofilm verwijderd wordt met behulp van warm water, lucht en een poeder.

Voor veel patiënten een fantastische aanvulling op de gewoonlijke behandeling doordat gebruik van handinstrumentarium minder hoeft worden ingezet. Ook het reinigen van implantaten kan doeltreffender worden uitgevoerd.

Heeft u een eigen tandarts maar zoekt u een ervaren mondhygienist in Leidsche Rijn Utrecht, u bent van harte welkom! U kunt zonder verwijzing terecht terwijl u gewoon uw eigen tandarts bezoekt. De mondhygienist zal uw tandarts op de hoogte houden van haar behandeling.

Naast mondhygienisten zijn er ter ondersteuning van het mondhygienistenteam ook preventie-assistentes werkzaam. Zij zijn in basis tandartsassistent en hebben een aanvullende opleiding gevolgd om patienten te begeleiden. Zij zijn vooral gericht op het voorkomen van tandvleesproblemen en caries. Kinderen met een beugel komen zeer regelmatig bij de preventie-assistente om de mondhygiene op pijl te houden.

Interessant

Implantologie vanaf juni 2024

Implantologie vanaf juni 2024

Lees meer
1900 1267 Naomi Molenaar
Transparante beugel Clear Correct

Transparante beugel Clear Correct

Lees meer
1900 1267 Joan
Eerste Hulp bij Orthodontie

Eerste Hulp bij Orthodontie

Lees meer
1900 1267 Joan

Ervaringen

Type zoekwoord ...