Spoedgevallen 0900-8602  |  Contact: 030 - 670 12 03

De praktijk

Niet nagekomen afspraak

Wat zijn de gevolgen van een afspraak bij tandartspraktijk Groot Zandveld vergeten?

Heb je een afspraak staan met één van onze behandelaars en vergeet je die na te komen?

Dat kan gebeuren. In de hectische wereld waarin wij leven kan dit voorkomen. Hoewel wij volgens de Nederlandse Zorgautoriteit de geplande behandeling volledig in rekening kunnen brengen bij het niet nakomen van de afspraak met één van onze behandelaars doen wij dit niet. Althans, niet wanneer dit de eerste keer is dat het gebeurt. Komt het meermaals voor dan brengen wij hiervoor wel een bedrag in rekening.

Kosten niet nagekomen afspraak bij één van onze behandelaars.

Zoals gezegd brengen wij bij de eerste keer dat een afspraak wordt gemist geen kosten in rekening. Bij een tweede keer of nog vaker doen wij dit echter wel. De kosten die wij in rekening brengen zijn afhankelijk van de behandeling en bij wie je een afspraak mist.

Hieronder tref je de kosten voor een niet nagekomen afspraak bij de tandarts aan.

  • 1e keer is coulance
  • 2e keer afspraak met tandarts, orthodontist, mondhygiënist of (paro) preventie assistente, € 2,00 per minuut van de behandeling.
  • 3e keer ontvangt u de volledige rekening van de behandeling.

Wat te doen als je een afspraak wilt afzeggen?

Heb je een afspraak staan bij één van onze behandelaars maar kan je deze niet nakomen dan verwachten wij dat je deze tijdig afzegt. Dat betekent dat wij van jou verwachten dat je een afspraak uiterlijk 48 uur (zaterdag/zondag en feestdagen niet meegerekend) van tevoren afzegt. Doe je dit uiterlijk 48 uur van tevoren dan brengen wij geen enkele kosten in rekening. Dit kan per telefoon (030 – 670 12 03) of per email (receptie@tpgz.nl).

Wil je jouw afspraak verplaatsen naar een ander moment? Dan kan dit alleen telefonisch. Wanneer we dit per email proberen te doen is het vaak moeilijker om een geschikt tijdstip voor de nieuwe afspraak te vinden in beide agenda’s. Ook voor het verplaatsen van een bestaande afspraak verwachten wij dat dit uiterlijk 48 uur voor het tijdstip van de afspraak plaatsvindt.

Interessant

Implantologie vanaf juni 2024

Implantologie vanaf juni 2024

Lees meer
1900 1267 Naomi Molenaar
Transparante beugel Clear Correct

Transparante beugel Clear Correct

Lees meer
1900 1267 Joan
Eerste Hulp bij Orthodontie

Eerste Hulp bij Orthodontie

Lees meer
1900 1267 Joan

Ervaringen

Type zoekwoord ...